Adaptív/aktív zajelnyomó megoldások

infoblokk kedv final felso cmyk ERFAProjekt neve: Adaptív/aktív zajelnyomó megoldások kifejlesztése call-center, illetve irodai környezetre
    

Projekt leírása: Az Euronet Zrt. 2000 óta foglalkozik telefónia-, call-center/contact-center megoldások fejlesztésével, integrációjával, a felhasználók kulcs igényeit, problémáit kiválóan ismeri. Egy ilyen kulcs probléma a költséghatékony üzemeltetés miatt szűk helyen megjelenő nagy munkaállomás sűrűség miatti állandó zavaró háttérzaj.

A kutatási-fejlesztési projekt ezen probléma kezelésére egy innovatív megoldást - az aktív zajcsökkentés eszközét (active noise control, ANC) alkalmazzuk. A sok munkahelyet egy helyiségben integráló helyeken a passzív eljárások alkalmazása majdnem lehetetlen.

A téma kutatása az elmúlt két évtizedben erősödött fel, a jelfeldolgozó processzorok (DSP) terjedésével. Jelenleg az egyéni zajcsökkentés. ANC-t működtető fejhallgatók (ANC headset), különböző minőségben, kereskedelmi forgalomban is kaphatók. A kutatási eredmények ugyanakkor a referenciajel megválasztásának fontosságára is felhívták a figyelmet. A jelenleg üzemelő alkalmazások korlátja sokszor a nem megfelelő referenciajel. Ezen problémák gyakorlati kezelésére, illetve újszerű (nemcsak fejhallgató alapú) zajelnyomó konfigurációban alkalmazva ad lehetséges, kereskedelmileg is alkalmazható megoldást a kérdésre.

Várt eredmények:
Prototípus konfiguráció/megoldás call-center-contact center környezetbe
Prototípus konfiguráció/megoldás hagyományos irodai környezetbe

Kedvezményezett:

Euronet Magyarország Informatika Zrt.
1138 Budapest, Váci út 168. A épület 5. emelet
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 890 2000
Faxszám: +36 1 412 1195
Weboldal: www.euronetrt.hu

© 2001 -  2017 Euronet Magyarország Informatika Zrt.

SSL ClassC

Please publish modules in offcanvas position.