Jelnyelvi tolmácskesztyű fejlesztése

Projekt neve: Jelnyelvi tolmácskesztyű fejlesztéseinfoblokk kedv final felso cmyk ERFA
    

Projekt leírása: Egy konzorciumként indult az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett pályázaton az Euronet Zrt. és az MTA SZTAKI.

A Tolmácskesztyű projekt célja egy olyan innovatív, intelligens segédeszköz megalkotása, ami minden korábbinál intuitívabb módon valósítja meg a beszéd- és halláskárosult emberek kommunikációját a külvilággal.

A Tolmácskesztyű szinkrontolmácsként működik, a fogyatékkal élők a segítségével jelnyelven kommunikálhatnak az ép hallású, jelnyelvet nem értő embertársaikkal. A kommunikációhoz egyik félnek sem kell elsajátítani semmilyen plusz ismeretet,  a tolmács-kesztyűnek köszönhetően a szavak gépi hangként, beszédként hangzanak el.

A projekt egy komplex, integrált hardver- és szoftverrendszer kiépítését foglalja magában. A tolmácskesztyű a Daktil betűkön kívül egyedi gesztusokat is képes értelmezni, maga az eszköz ergonomikus, többféle kéztípusra készül, a szenzorokat és elektronikát ideális módon integrálja az eszközbe. A kommunikációs modul a felhasználó mobiltelefonjához kapcsolódik, ami többek közt a jelsorozat természetes nyelvi feldolgozását végzi el, majd ebből szöveget állít elő, melyet felolvas. A szoftver iOS-re, Androidra és Windows Phone-ra is elérhető lesz.

 

Kedvezményezett:

Euronet Magyarország Informatika Zrt.
1138 Budapest, Váci út 168. A épület 5. emelet
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 890 2000
Faxszám: +36 1 412 1195
Weboldal: www.euronetrt.hu

© 2001 -  2017 Euronet Magyarország Informatika Zrt.

SSL ClassC

Please publish modules in offcanvas position.